Kedd: Őszi „betakarítás” Régen a kukorica betakarítása után a család, a barátok, ismerősök összegyűltek a háznál és közös munkával tisztították meg a csöveket a levelüktől. Mi szerettük volna, ezt az érzést a mai kor gyermekének átadni. Kipróbálták, elsajátították a kukoricamorzsolás technikáját. Földön ülve, térdepelve morzsoltak a gyerekek. Kiscsoportokat alkottak, kupacokba gyűjtötték össze a lemorzsolt tengeriszemeket. Az óvoda udvarán áll egy diófa, melyről nap mint nap potyogtak a diók. Kosárba szedtük és ezen a napon összetörtük, megkóstoltuk és megettük a mogyórótestvérével együtt.
Szerda: Közös tevékenykedés szülőkkel A gyermekek szüleikkel együtt kézműveskedtek termések és termények felhasználásával. Az ovisok gyüjtőmunka során mindenféle terményeket hoztak. Így a csinos kis befőttes üvegekbe kerültek rétegesen mák, kukorica, lencse, sárgaborsó, rizs, árpa, búza… Majd kék-piros festői anyaggal lezártuk az üvegeket, szalaggal díszítettük. Lehetőség volt képalkotásra a megmaradt terményekből, termésekből. Ezen a napon kinyílt a mozgatható fal a Katica és a Maci csoport között. Ezzel is szeretnénk az egy közösséghez való tartozást erősíteni. Szerintünk sikerült is , jó hangulatban együtt volt gyermekek, szülők, nagyszülők.
Csütörtök: „Mese, mese, mátka…” A gyermekek mindig nagyon örülnek, ha a kedves óvónénijük belebújikvalamilyen szerepbe. „A répa mesét” dramatizáltuk el kis közösségünknek. A mesét fűszereztük énekkel, mondókával, melybe a gyermekeket is bevontuk. Volt itt minden: móka, kacagás, dínon-dánom. Mulatozással fejeztük be az egész heti játszóházunkat. Egy ovis nagypapa; harmónikázott, melyre roptuk a közös táncot.
Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
“Óvj, őrizz, oltalmazz!”
Őszköszöntő játszóház (2018.10.15-18)
Immár második alkalommal rendeztünk az oviban „ősz köszöntő” programokat. Az időjárás bearanyozta a hét minden napját. Napsütötte, falevelekkel tarkított udvar várt bennünket. A tervezett udvari programok élményekkel, jókedvvel valósultak meg. A Süni- Katica és Maci csoport gyermekei, felnőttjei egész héten együtt tevékenykedtek, mozogtak, játszottak. Jó alkalom volt arra, hogy mind a három korosztály egy nagy családot, közösséget alkosson. Hétfő: Mozgásos játékok az udvaron, őszi termésekkel. A gyermekeket csoportokra osztottuk, a korosztályokat kevertük. Így egy csoportba kerültek kis-közép-nagy csoportosok. Az udvaron különböző pontjain 4 állomást alakítottunk ki. padon hason csúszás, karikák között átbújva, majd labdavezetésfakanállal bólyákat kerülve gátugrás majd cikk-cakk vonalon haladva tököt cipelve gólyaláb-járás, alagútbújás, majd dió egyensúlyozása kanálban babzsák fejen egyensúlyozva ______________ A gyermekek forgószínpadszerűen menetele az állomásokra. Kereplő hangja jelezte a következőre az indulást. Ügyesen mozogtak a szülők kicsik és a nagyok. A sok mozgás után a jól megérdemelt almát fogyasztottuk el.
Képgaléria Képgaléria Képgaléria